Κρέας με λάχανο τουρσί

01.02.2011

Yλικά

  • 2½ κιλά λάχανο τουρσί σπιτικό (στραγγισμένο και κομμένο πιο χοντρό από ό,τι για τη σαλάτα)
  • 1½ κιλό κρέας χοιρινό (ή μοσχάρι ή ζυγούρι)
  • 1½ κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 2 πιπεριές καυτερές (προαιρετικά)
  • 2 φλιτζάνια ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι χυμό λεμόνι
  • ½ φλιτζάνι ρύζι καρολίνα
  • 5 κουτ. σούπας βούτυρο
  • λίγο αλάτι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το βούτυρο, προσθέτουμε το λάχανο, τον ντοματοπελτέ και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά περίπου. Ροδίζουμε σε άλλη κατσαρόλα με το ελαιόλαδο το κρέας μαζί με τις πιπεριές (αν επιλέξουμε να τις χρησιμοποιήσουμε). Οταν ροδίσουν, τα μεταφέρουμε στην κατσαρόλα με το λάχανο, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και σιγοβράζουμε για μία ώρα περίπου. Βάζουμε όλο το φαγητό σε ταψί, προσθέτουμε το ρύζι και όσο νερό χρειαστεί, και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.