Μους από λευκή σοκολάτα (White Chocolate Mousse)

03.03.2011

Ζεσταίνουμε 1 ποτήρι γάλα, 200 ml κρέμα γάλακτος και 10 γρ. ζάχαρη σε κατσαρόλα. Μόλις πάρουν βράση, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά.

Λιώνουμε σε μπεν μαρί 160 γρ. λευκή σοκολάτα μαζί με 20 γρ. βούτυρο σε πολύ χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις.

Την ενώνουμε με το μείγμα της κρέμας και αφήνουμε να κρυώσει.

Χτυπάμε στο μίξερ χειρός 3 ασπράδια με μία πρέζα αλάτι σε σφιχτή μαρέγκα και στη συνέχεια την ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις στο μείγμα της σοκολάτας.

Μοιράζουμε σε μπολάκια, τα σκεπάζουμε με διαφανή μεμβράνη και αφήνουμε τη μους να κρυώσει στο ψυγείο.