Κοτόπουλο με τραχανά

25.01.2011

Yλικά

  • 1 κοτόπουλο ή κόκορα ελευθέρας βοσκής βρασμένο
  • 3-4 φλιτζάνια τραχανά χοντρό
  • 250 γρ. λουκάνικα σουφλιώτικα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 3-4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 10 φλιτζάνια ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, τα λουκάνικα και το σκόρδο σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αλατοπιπερώνουμε. Στη συνέχεια, ρίχνουμε τον ζωμό κότας και μόλις αρχίσει να βράζει, προσθέτουμε τον τραχανά. Μόλις πάρει μια δυο βράσεις, μεταφέρουμε σε ταψί μαζί με το κοτόπουλο ή τον κόκορα σε μερίδες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C μέχρι να ροδίσουν. Σερβίρουμε συνοδεύοντας με καλό στραγγιστό γιαούρτι.