Κρεμμυδόσουπα

13.01.2011

Υλικά (2-4 μερίδες)

  • 6 κρεμμύδια σε φέτες
  • 1/3 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 σκελίδα σκόρδο τριμμένο
  • 8 κούπες ζωμός κρέατος
  • 8 φέτες ψωμί μπαγιάτικο
  • 200 γραμμ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα λιώνετε το βούτυρο και προσθέτετε τα κρεμμύδια και τα σιγομαγειρεύετε για 40 λεπτά.

2. Στη συνέχεια προσθέτετε το αλεύρι, το σκόρδο και δυναμώνετε τη φωτιά, για να τα σοτάρετε για 30 λεπτά περίπου και να πάρουν χρώμα. Προσθέτετε το ζωμό και βράζετε για άλλα 10 λεπτά.

3. Στο τέλος ρίχνετε αλάτι και πιπέρι και μοιράζετε σε 8 μπολάκια.

4. Κόβετε τις φέτες ψωμιού σε κυβάκια, ραντίζετε με λαδί και τυρί και τα ψήνετε για 5 λεπτά. Αφού ψηθούν, τα ρίχνετε στη σούπα σας.