Βελουτέ πατάτας

13.01.2011

Υλικά

  • 600 γραμμ. πατάτες
  • 1 καρότο
  • 1 πράσο
  • 1 κρεμμύδι
  • 500 ml ζωμός λαχανικών
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Κάρι
  • Μοσχοκάρυδο
  • Κανέλα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Ξεφλουδίζετε τα λαχανικά και τα κόβετε σε μικρά κομμάτια.

2. Τα μαγειρεύετε σε λάδι για 5-10 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.

3. Στη συνέχεια ρίχνετε τα μπαχαρικά και το ζωμό και τα αφήνετε να βράσουν για 25-30 λεπτά.

4. Προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και τα χτυπάτε στο μίξερ.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ