Μανιταρόσουπα

13.01.2011

Υλικά

  • 1/2 κιλό μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 1 φακελάκι αποξηραμένα πορτσίνι (αν δεν έχετε, δεν πειράζει)
  • 2 ξερά κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλιτζ. γάλα
  • 1 φλιτζ. άσπρο κρασί
  • 1 λίτρο ζωμός (νερό και κύβος κοτόπουλου μαζί)
  • 2 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

1. Καθαρίζετε τα μανιτάρια και τα κόβετε σε φέτες.

2. Μουλιάζετε τα πορτσίνι στο κρασί για 15 λεπτά περίπου να φουσκώσουν. Τα στραγγίζετε και φυλάτε το κρασί ? θα το χρειαστείτε στη συνέχεια.

3. Σοτάρετε τα φρέσκα μανιτάρια στο λάδι που έχει κάψει πολύ. Προσθέτετε και τα πορτσίνι. Αρχικά δεν τα ανακατεύετε καθόλου για να μην κατεβάσουν υγρά. Αν κατεβάσουν, αφήνετε να εξατμιστούν τα υγρά και ρίχνετε και τα κρεμμύδια.

4. Τα σοτάρετε για λίγη ώρα, προσθέτετε σιγά σιγά το κορν φλάουρ και ανακατεύετε.

5. Σβήνετε με το κρασί, το ζωμό, ανακατεύετε και αφήνετε να βράσει περίπου 15 λεπτά.

6. Στη συνέχεια προσθέτετε το γάλα και το μαϊντανό και αφήνετε να πάρει 1-2 βράσεις.

7. Βγάζετε μερικά μανιτάρια και τα υπόλοιπα τα πολτοποιείτε, ώστε να γίνει ένας χυλός.

8. Σερβίρετε με κρουτόν, τα οποία έχετε ψήσει στο φούρνο με λίγο ξερό σκόρδο.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ