Σελινόσουπα

13.01.2011

Υλικά

  • 1 μεγάλο σέλερι
  • 200 ml κρέμα γάλακτος
  • 2 πατάτες
  • 2 κύβοι λαχανικών
  • 200 γραμμ. κρέμα τυριού
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • Ελαιόλαδο

Για τα κρουτόν

  • 6 φέτες ψίχα τοστ
  • 100 γραμμ. τυρί γκούντα ή ρεγκάτο ή κεφαλοτύρι
  • Ελαιόλαδο

Εκτέλεση

1. Πλένετε και καθαρίζετε πολύ καλά το σέλερι (εάν είναι καλής ποιότητας και φρέσκο, δεν έχει πολλές ίνες) και το κόβετε σε κομματάκια, αφήνοντας τα φύλλα του ολόκληρα.

2. Βάζετε το βούτυρο και το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα να κάψουν και τσιγαρίζετε το σέλερι.

3. Γεμίζετε την κατσαρόλα με νερό (περίπου 2 λίτρα), προσθέτετε τις πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε 2-3 μεγάλα κομμάτια η καθεμία, τους κύβους λαχανικών (είναι προτιμότερο να χρησιμοποιήσετε σπιτικό ζωμό λαχανικών), αλατοπιπερώνετε και αφήνετε τα λαχανικά σας να βράσουν και να μαλακώσουν σε μέτρια φωτιά για περίπου 20 λεπτά.

4. Βγάζετε με τρυπητή κουτάλα τα μισά κομμάτια από το σέλερι και πολτοποιείτε το υπόλοιπο σέλερι και τις πατάτες. Προσθέτετε την κρέμα τυριού και ανακατεύετε ώσπου να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

5. Ξαναβάζετε στην κατσαρόλα τα κομμάτια του σέλερι που έχετε κρατήσει μαζί με την κρέμα γάλακτος και σβήνετε τη φωτιά, αφήνοντας τη σούπα να πάρει μια τελευταία βράση, προσέχοντας να μην κοχλάσει.

6. Σερβίρετε τη σούπα καυτή με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και με τα κρουτόν.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ