Σούπα από σπαράγγια

13.01.2011

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κούπες σπαράγγια κομμένα
  • 1 1/2 κούπα πατάτα κομμένη σε κυβάκια
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 1 κούπα τριμμένο τυρί (παρμεζάνα, κεφαλοτύρι)

Εκτέλεση

1. Πιάνετε το σπαράγγι με τα δυο σας χέρια και το λυγίζετε για να κοπεί στο σημείο που είναι σκληρό.

2. Τσιγαρίζετε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι με λίγο ελαιόλαδο και μόλις μαραθεί, το πασπαλίζετε με το αλεύρι.

3. Ανακατεύετε συνέχεια και μόλις ξανθύνει το αλεύρι, προσθέτετε τα σπαράγγια, τις πατάτες και το γάλα.

4. Συμπληρώνετε αρκετό χλιαρό νερό ή ζωμό λαχανικών, μέχρι να τα σκεπάσει, χαμηλώνετε τη φωτιά και βράζετε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά, για περίπου 40 λεπτά. Ανακατεύετε πού και πού, για να μην κολλήσει.

5. Μόλις είναι έτοιμα τα λαχανικά, αλατοπιπερώνετε, ρίχνετε το τυρί, σβήνετε τη φωτιά και αφήνετε για λίγο, να λιώσει το τυρί.

6. Αν θέλετε, μπορείτε να βάλετε και κρέμα γάλακτος στα πιάτα. Σερβίρετε όσο είναι ζεστή, πασπαλισμένη με μπόλικο φρεσκοτριμμένο πιπέρι.