Λάχανο με κιμά στο φούρνο

25.01.2011

Υλικά

  • 1 μεγάλο λάχανο
  • 700 γραμμ. ανάμεικτος κιμάς (χοιρινό και μοσχάρι)
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι
  • 1 πιπεριά μεγάλη
  • 1 κουτ. πάπρικα γλυκιά
  • 2 κουτ. σούπας ρύζι βρασμένο και σουρωμένο
  • 150 γραμμ. πελτές ντομάτας διαλυμένος με 1 ποτήρι νερό
  • Ελαιόλαδο
  • Μαντζουράνα
  • Πιπέρι
  • Αλάτι
  • Μερικές φέτες μπέικον
  • Ντομάτες σε φέτες

Εκτέλεση

1.Ψιλοκόβετε το λάχανο, το πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το αφήνετε στην άκρη.

2. Στο μεταξύ, ψιλοκόβετε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Τρίβετε το λάχανο με τα χέρια μέχρι να μαλακώσει και το τσιγαρίζετε με 2-3 κουτ. σούπας λάδι. Στο τέλος προσθέτετε τη μαντζουράνα και το πιπέρι.

3. Σε μια κατσαρόλα τσιγαρίζετε με λίγο λάδι το κρεμμύδι και την πιπεριά, προσθέτετε την πάπρικα και ανακατεύετε για ένα λεπτό. Ρίχνετε και τον κιμά, τον τσιγαρίζετε μέχρι να ροδίσει και βράζετε μέχρι να πιει το ζουμί του. Αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε και το ρύζι.

4. Στη συνέχεια σε ένα πυρέξ λαδωμένο απλώνετε μια στρώση λάχανο, από πάνω μια στρώση κιμά, ραντίζετε με πελτέ και συνεχίζετε έτσι μέχρι που η τελευταία στρώση να είναι με λάχανο. Τοποθετείτε από πάνω τις φέτες ντομάτας και το μπέικον.

5. Ψήνετε στο φούρνο σε χαμηλή φωτιά για 1 ώρα και 15 λεπτά. Όταν σερβίρετε, περιχύνετε με κρέμα γάλακτος ή γιαούρτι.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ