Αραβική πίτα με τυρί, μανιτάρια, σπανάκι και κοτόπουλο

28.04.2011

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 2 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 αραβικές πίτες
  • 200 γρ. μανιτάρια λευκά φρέσκα
  • 2 φιλέτα κοτόπουλου
  • 1 φλιτζάνι τυρί κατσικίσιο
  • 1 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας baby σπανάκι πλυμένο και στεγνό
  • 2 φέτες μπέικον
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε μέτρια κομμάτια
  • 2 καρδιές μαρουλιού
  • λίγο ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ SAUCE

  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • ½ κουτ. σούπας μουστάρδα απαλή
  • 1 κουτ. σούπας μαγιονέζα
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε τα φιλέτα κοτόπουλου από όλες τις πλευρές τους μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και τα διατηρούμε ζεστά. Βάζουμε στο τηγάνι τις φέτες του μπέικον και τις σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές μέχρι να γίνουν τραγανές. Σοτάρουμε και τα μανιτάρια μέχρι να αποκτήσουν σκούρο χρώμα. Ετοιμάζουμε τη sauce αναμειγνύοντας καλά όλα τα υλικά της μέχρι να δέσουν. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε ελάχιστα τις αραβικές πίτες και απλώνουμε τη sauce στην επιφάνειά τους. Κόβουμε το φιλέτο κοτόπουλου σε λωρίδες και τις τοποθετούμε στο κέντρο της κάθε πίτας μαζί με τα μανιτάρια και το τραγανό μπέικον. Προσθέτουμε την πιπεριά Φλωρίνης, το κατσικίσιο τυρί, το σπανάκι, μοιράζουμε στα σάντουιτς τα τρυφερά φύλλα της μίας καρδιάς μαρουλιού και πασπαλίζουμε με τον βασιλικό. Τυλίγουμε την κάθε πίτα σε σφιχτό ρολό και τις συνοδεύουμε με τα φύλλα από τη δεύτερη καρδιά μαρουλιού.