Φασόλια με σέσκουλα

20.04.2011

Yλικά

  • 300 γρ. φασόλια ροδινά ή χάντρες
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 4 ντομάτες περασμένες στον τρίφτη
  • 1 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 5 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 300 γρ. σέσκουλα χοντροκομμένα
  • 6 φύλλα δυόσμου ψιλοκομμένα
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση

Ρίχνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια και τα φασόλια σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε την τριμμένη ντομάτα και τη ζάχαρη και ανακατεύουμε. Αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 25 λεπτά και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τα χοντροκομμένα σέσκουλα. Βράζουμε για 20 λεπτά ακόμη και πριν από το τέλος ρίχνουμε και τα ψιλοκομμένα φύλλα του δυόσμου. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί για λίγο πριν σερβίρουμε.