Παλίκαρια ή ψαροκόλυβα

09.05.2011

Yλικά

  • 100 γρ. ρεβίθια
  • 100 γρ. κουκιά ξερά
  • 100 γρ. φασόλια
  • 100 γρ. φακές
  • 100 γρ. καλαμπόκι
  • 100 γρ. σιτάρι

Για το σερβίρισμα

  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα ή 1 ξερό
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • αλάτι
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Mουσκεύουμε σε νερό όλα τα υλικά χωριστά από το προηγούμενο βράδυ. Tην επομένη, τα βράζουμε το καθένα χωριστά με νερό (επειδή για το κάθε είδος απαιτείται διαφορετικός χρόνος βρασίματος), ρίχνοντας το αλάτι στο τέλος. Στη συνέχεια, τα στραγγίζουμε και τα βάζουμε όλα μαζί σε μεγάλη σαλατιέρα. Aνακατεύουμε καλά τον άνηθο, τα ψιλοκομμένα κρεμμύδια, τον χυμό απο τα λεμόνια, το ελαιόλαδο και το αλατοπίπερο και περιχύνουμε με αυτά την ποικιλία των οσπρίων. Aνακατεύουμε και σερβίρουμε.

Tip: Oλη η νοστιμιά αυτής της πολύ υγιεινής σαλάτας, που σερβίρεται και ως κυρίως πιάτο, είναι να τη σερβίρουμε χλιαρή και όχι κρύα.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ