Αγκινάρες Καλογρές

09.05.2011

Yλικά

  • 10 αγκινάρες
  • ½ ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 ποτήρι γάλα ή 4 κουτ. σούπας ανθόγαλο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του)
  • αλάτι
  • πιπέρι φεσκοτριμμένο

Eκτέλεση
Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις βάζουμε σε νερό με τον χυμό λεμονιού για να μην μαυρίσουν. Αλατοπιπερώνουμε και τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε φαρδιά κατσαρόλα και σοτάρουμε το κρεμμύδι, που έχουμε περάσει από τον τρίφτη, μέχρι να μαραθεί. Στρώνουμε τις αγκινάρες στην κατσαρόλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και τις σιγομαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν. Μόλις ψηθούν, τις περιχύνουμε με το γάλα ή το ανθόγαλο, ανακινούμε την κατσαρόλα να πάει παντού και τις αφήνουμε να πάρουν μια βράση πριν τις σερβίρουμε.

Tip: Στο δικό μας τραπέζι, για να κάνουμε το φαγητό πιο αρωματικό, προσθέτουμε στο τέλος άνηθο ψιλοκομμένο ή μαϊντανό και προαιρετικά σβήνουμε τις αγκινάρες με λίγο λευκό κρασί ή βάζουμε και 1-2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες.