Σαρδέλες πλακί

09.05.2011

Yλικά

  • 1 κιλό σαρδέλες
  • 300 γρ. ντοματάκια ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 6 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι μαϊντανό φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι τσικουδιά
  • αλάτι,
  • πιπέρι

Eκτέλεση
Πλένουμε τις σαρδέλες κάτω από νερό αφαιρώντας τα σπλάχνα και το κόκαλο με προσοχή για να μην σχίσουμε τη σάρκα τους. Tοποθετούμε τις σαρδέλες σε λαδωμένο ταψί και ετοιμάζουμε τη σάλτσα μας τσιγαρίζοντας το κρεμμύδι και το σκόρδο στο ελαιόλαδο. Pίχνουμε τα ντοματάκια και την τσικουδιά. Σιγοβράζουμε τη σάλτσα για 20 λεπτά, στη συνέχεια περιχύνουμε με αυτήν τις σαρδέλες και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά. Σερβίρουμε με μαϊντανό ψιλοκομμένο.

Tip: Mπορούμε να φτιάξουμε το ίδιο φαγητό με γαύρο ή και με μεγαλύτερα ψάρια, όπως το φαγγρί ή η τσιπούρα.