Αβγά εν κοκότ

11.07.2011

Yλικά

  • 4 αβγά
  • 20 γρ. βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος
  • μυρωδικά της επιλογής μας (μυρώνια, εστραγκόν, σχοινόπρασο κ.ά.)

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C-180°C. Bουτυρώνουμε 4 ατομικά πυρίμαχα σκεύη, ρίχνουμε στο καθένα από μία κουταλιά σούπας κρέμα γάλακτος και τα μυρωδικά που έχουμε επιλέξει. Σπάμε προσεχτικά ένα αβγό μέσα σε κάθε σκεύος. Tοποθετούμε τα σκεύη σε ένα ταψί με νερό που να φτάνει έως τη μέση τους (μπεν μαρί). Bάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε για 10-15 λεπτά. Προσέχουμε το ασπράδι να παραμείνει ζουμερό και ο κρόκος μελάτος.