Χταπόδι ψητό στο φούρνο

23.05.2011

Υλικά:

  • 1 μέτριο χταπόδι
  • 2 φύλλα δάφνης
  • 2-3 σκελίδες σκόρδου με το φλοιό (ακαθάριστο)
  • Λίγο πιπέρι
  • 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι
  • 1 ποτήρι κρασιού με κόκκινο κρασί

Εκτέλεση: Σε μια λεκάνη κόβουμε το χταπόδι σε 8 κομμάτια. Στη συνέχεια το ραντίζουμε με το κρασί και το αφήνουμε για περίπου 1 ώρα. Σε ένα αλουμινόχαρτο τοποθετούμε το χταπόδι και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Το κλείνουμε και το βάζουμε σε ταψάκι. Ψήνουμε το χταπόδι για περίπου μία ώρα (ανάλογα με το μέγεθος) σε δυνατό φούρνο. Το σερβίρουμε με λίγη τριμμένη ρίγανη.