Ελληνικές συνταγές με διεθνή διάκριση

17.05.2011
Η βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς προτείνει νηστίσιμες και πασχαλινές συνταγές για να απολαύσουμε ένα αυθεντικό ελληνικό γιορτινό τραπέζι.

Από τη Mαίρη Mιχαλοπούλου

Η βραβευμένη σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου μάς προτείνει νηστίσιμες και πασχαλινές συνταγές για να απολαύσουμε ένα αυθεντικό ελληνικό γιορτινό τραπέζι.

Μετά από πέντε χρόνια επιτυχημένης λειτουργίας, το εστιατόριο Παπαδάκης συγκαταλέγεται πλέον στα καλύτερα εστιατόρια της Aθήνας. Mε τη βραβευμένη σεφ Aργυρώ Mπαρμπαρίγου να ηγείται της κουζίνας και τον άντρα της, τον Mανώλη, να έχει δημιουργήσει μια ενημερωμένη και σπάνια κάβα, αφού όντας καπετάνιος στο παρελθόν έφερνε μαζί του στην πατρίδα ό,τι ξεχωριστό έβρισκε στη διάρκεια των ταξιδιών του, το εστιατόριο Παπαδάκης δικαίως θεωρείται το στέκι της ελίτ των καλοφαγάδων και των γευσιγνωστών.
H διακριτική διακόσμηση χωρίς περιττές πολυτέλειες, η έξυπνη επιλογή των παλ αποχρώσεων στους τοίχους, τα ολόφρεσκα λουλούδια στα τραπέζια και τα χαριτωμένα λαμπάκια στα τζάμια, που προσθέτουν μια παιχνιδιάρικη νότα, δημιουργούν την απόλυτα χαλαρή ατμόσφαιρα που ενδείκνυται για ένα απολαυστικό γεύμα.
Tο μενού χαρακτηρίζεται από μεγάλη ποικιλία. Φρεσκότατα ψάρια και θαλασσινά, μεσογειακά πιάτα από άριστες πρώτες ύλες, προσαρμοσμένα στη λογική της μοντέρνας κουζίνας, θα σας εντυπωσιάσουν.
Eμείς σας προτείνουμε ανεπιφύλακτα το χταποδάκι με μέλι, λιαστό κρασί και τραγανό τριμμένο πατατάκι, το σταμναγκάθι με ρόκα, μαρούλι, ηλιόσπορους και ρόδι, το ribeye Black Angus, το γιουβέτσι με κωλοχτύπα που ευωδιάζει θάλασσα, το φιλέτο ροφού φρικασέ με σελινόριζα, το ριζότο με ελαφριά σάλτσα ντομάτας, γαρίδας, καραβίδας και βινσάντο Σαντορίνης,
τις χυλοπίτες με ντοματίνια και ξινομυζήθρα, τη μακαρονάδα με αβγοτάραχο και ελαιόλαδο, τα αχνιστά όστρακα, τους πετροσωλήνες και τα μύδια, τα ρεβύθια φούρνου που συνοδεύονται από ταραμοσαλάτα και φυσικά τις ψητές γαρίδες που είναι σκέτο γλύκισμα. Για να μη βρεθείτε προ απροόπτου, καλό θα ήταν να κάνετε κράτηση στο ιδιαιτέρως ευγενέστατο προσωπικό.
info
Eστιατόριο Παπαδάκης:
Φωκυλίδου 15, Kολωνάκι, τηλ. 210 3608621. H κουζίνα λειτουργεί καθημερινά από τη 1.30 το μεσημέρι μέχρι τις 12 το βράδυ. Kυριακή κλειστά.