Αρνάκι στιφάδο στον φούρνο

20.06.2011
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 2 ώρες και 40 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 1 κιλό αρνάκι
  • 1 κιλό κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 1 ποτήρι κρασί γλυκό σαμιώτικο
  • 1 ποτήρι ζωμό βοδινού
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 4-5 κλωναράκια δεντρολίβανο
  • 1 κονσέρβα ντομάτα κονκασέ
  • 1 κουτ. σούπας balsamico
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε τηγάνι. Σβήνουμε με το ξίδι και προσθέτουμε την ντομάτα, το κρασί και τον ζωμό με το μέλι. Αλατοπιπερώνουμε και βράζουμε για 10 λεπτά σε δυνατή φωτιά. Tοποθετούμε το αρνάκι σε βουτυρωμένο ταψί, το περιχύνουμε με τα υλικά του τηγανιού και προσθέτουμε το δεντρολίβανο. Σκεπάζουμε με λαδόκολα και ψήνουμε στον φούρνο στους 150°C για 2½ ώρες περίπου. Συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας.