Σιουφιχτά με κουνέλι και μυζήθρα

20.06.2011

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

  • 500 γρ. μακαρόνια σιουφιχτά
  • 4 μερίδες κουνέλι
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 2 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 7 κλωναράκια θυμάρι
  • 8 κλωναράκια μαντζουράνα
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 1 σφηνάκι κονιάκ
  • 3 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη
  • 1 φλιτζάνι μυζήθρα τριμμένη
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι ζωμό κότας
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Βάζουμε σε βαθιά κατσαρόλα το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, ρίχνουμε τις μερίδες κρέατος και σοτάρουμε πολύ καλά από όλες τις μεριές για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, τα καρότα και τα αρωματικά, ανακατεύουμε για 1 λεπτό, σβήνουμε με το κονιάκ και ρίχνουμε την ντομάτα, αλάτι, πιπέρι και τον ζωμό κότας μέχρι να σκεπάσουν τις μερίδες του κουνελιού. Σιγομαγειρεύουμε για 2 ώρες, Βάζουμε τα σιουφιχτά στην κατσαρόλα 10 λεπτά πριν από το τέλος του μαγειρέματος. Ρίχνουμε τη μυζήθρα και σερβίρουμε.

Tip: Αν δεν βρείτε σιουφιχτά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε όποιο ζυμαρικό θέλετε.