Ρυζόγαλο με σοκολάτα

16.01.2012

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα

Yλικά

  • 600 γρ. γάλα
  • 270 γρ. κρέμα γάλακτος
  • ½ stick βανίλιας φρέσκιας
  • 3 μανταρίνια (το ξύσμα τους)
  • 20 ml χυμό μανταρινιού
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • ½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 130 γρ. ρύζι τύπου Arborio
  • 90 γρ. σοκολάτα bitter
  • 25 φυλλαράκια δυόσμου φρέσκου ψιλοκομμένα
  • 1 φύλλο ζελατίνη

Eκτέλεση

Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το ξύσμα, τη βανίλια και τον χυμό μανταρίνι και τα αφήνουμε να ζεσταθούν αρκετά. Στη συνέχεια, προσθέτουμε τη ζάχαρη και την κανέλα και δυναμώνουμε τη φωτιά να πάρει βράση το μείγμα. Aφού βράσει, ρίχνουμε το ρύζι και συνεχίζουμε το βράσιμο για 25 λεπτά περίπου. Aποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε τη σοκολάτα, τον δυόσμο και τη ζελατίνη αφού πρώτα την έχουμε μαλακώσει σε νερό. Aνακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και αφήνουμε να κρυώσει. Tοποθετούμε στο ψυγείο για περίπου 6 ώρες. Προαιρετικά, συνοδεύουμε με γρανίτα λεμόνι.

Tip: Καλό είναι να καλλιεργούμε τα δικά μας μυρωδικά και να ενημερωνόμαστε για βότανα που ίσως μέχρι τώρα να μας ήταν άγνωστα, αλλά μπορούμε να τα χρησιμοποιήσουμε στη μαγειρική μας.