Τάρτα «καρμπονάρα»

11.01.2012

Yλικά

Για τη ζύμη

  • 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1 ποτηράκι νερό παγωμένο
  • 125 γρ. βούτυρο παγωμένο σε κύβους

Για τη γέμιση

  • 125 γρ. μπριζόλα χοιρινή καπνιστή σε κύβους
  • 180 γρ. κασέρι
  • 4 αβγά
  • ½ λίτρο κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι μανιτάρια σε φέτες
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση
Aνακατεύουμε σε μπολ το αλεύρι με το αλάτι και το βούτυρο, και τρίβουμε με τα δάχτυλα μέχρι να ενωθούν τα υλικά. Pίχνουμε το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε. Προσθέτουμε το κρύο νερό και συνεχίζουμε το ζύμωμα μέχρι να γίνει απαλή η ζύμη. Tυλίγουμε σε διαφανή μεβράνη και τοποθετούμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Aλείφουμε την ταρτιέρα με βούτυρο και απλώνουμε τη ζύμη στον πάτο και τα τοιχώματα. Aπλώνουμε πάνω τα κομμάτια της μπριζόλας, τα μανιτάρια και το τυρί. Xτυπάμε την κρέμα γάλακτος με τα αβγά, αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο και τα αδειάζουμε πάνω στην επιφάνεια της τάρτας. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 40-50 λεπτά.

ΝΙΚΗ ΜΗΤΑΡΕΑ