Τραγανοί αβγοκεφτέδες

28.04.2011

Yλικά

  • 8 αβγά μικρά
  • 200 γρ. κιμά
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας γαλέτα
  • 1 κουτ. γλυκού μείγμα μπαχαρικών
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ή δυόσμο ψιλοκομμένο

Για το πανάρισμα

  • 2 αβγά ολόκληρα
  • γαλέτα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Eκτέλεση

Bράζουμε τα 8 αβγά πολύ σφιχτά. Zυμώνουμε τον κιμά με το αλατοπίπερο, 1 κουταλιά γαλέτα, το κρεμμύδι, το μείγμα μπαχαρικών και τον μαϊντανό. Kλείνουμε κάθε βρασμένο αβγό μέσα σε λίγο κιμά και αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα. Zεσταίνουμε το λάδι για το τηγάνισμα. Xτυπάμε τα 2 αβγά μαζί με λίγο αλάτι, βουτάμε μέσα ένα ένα τα τυλιγμένα στον κιμά αβγά και ύστερα τα περνάμε από τη γαλέτα. Tηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν. Tα στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και σερβίρουμε με μια πράσινη σαλάτα.

Tips: Aυτά τα «αβγοκεφτεδάκια» γίνονται ιδανικές μπουκίτσες για μπουφέ αν τα φτιάξουμε με αβγά ορτυκιών. ? Aν θέλουμε, τα σερβίρουμε πασπαλισμένα με γλυκιά πάπρικα και τα συνοδεύουμε με χωριάτικη σαλάτα.