Μαγειρίτσα κλασική

10.04.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: Μέτρια

Υλικά

  • 1 συκωταριά αρνίσια μεγάλη
  • 1 φλιτζάνι ρύζι γλασέ
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα χοντροκομμένα
  • 3 μαρούλια μεγάλα χοντροκομμένα
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το αβγολέμονο

  • 2 αβγά
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)

Εκτέλεση
Πλένουμε τη συκωταριά και τη βάζουμε σε κατσαρόλα να αχνιστεί σε μέτρια φωτιά. Aποσύρουμε από τη φωτιά και την κόβουμε σε μέτρια κομμάτια με ψαλίδι κουζίνας. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια σε κατσαρόλα με το ελαιόλαδο μέχρι να γυαλίσουν, ρίχνουμε τη συκωταριά και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τα μαρούλια και μόλις μαραθούν, ρίχνουμε το ρύζι και λίγο νερό για να βράσει το ρύζι. Aνακατεύουμε και αφήνουμε να σιγομαγειρευτεί μισή ώρα. Pίχνουμε αλάτι, πιπέρι και τον άνηθο, αφήνουμε να πάρει μια βράση και κλείνουμε τη φωτιά. Xτυπάμε τα ασπράδια των αβγών σε μπολ μέχρι να γίνουν μαρέγκα. Προσθέτουμε τους κρόκους και σιγά σιγά το λεμόνι και λίγο ζωμό από τη μαγειρίτσα με κουτάλα. Περιχύνουμε το φαγητό με το αβγολέμονο και ανακινούμε την κατσαρόλα για να πάει παντού χωρίς να ανακατέψουμε.