Φακές με ψητή κόκκινη πιπεριά, ανθότυρο και άνηθο

06.08.2012

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα και 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

250 γρ. φακές

4 πιπεριές κόκκινες

200 γρ. ανθότυρο

1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

1 κρεμμύδι

1 πιπεριά καυτερή μικρή

2 δαφνόφυλλα

1 κουτ. γλυκού θυμάρι ελαιόλαδο

1 λεμόνι (τον χυμό του)

12 γαρίφαλα (καρφάκια)

2 κουτ. γλυκού άνηθο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

αλάτι, πιπέρι

Eκτέλεση

Περιχύνουμε το ανθότυρο με την κρέμα γάλακτος από το προηγούμενο βράδυ και το αφήνουμε στο ψυγείο. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C και ψήνουμε τις πιπεριές ?τοποθετημένες σε στεγνό ταψί? μέχρι να πάρουν σκούρο χρώμα, για 40-50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, μεταφέρουμε τις πιπεριές σε μεγάλη χαρτοσακούλα και την κλείνουμε καλά. Αφήνουμε για 10 λεπτά και μετά αφαιρούμε τον φλοιό τους με το χέρι. Καθαρίζουμε τα σπόρια και τις βάζουμε σε μικρό δοχείο, το οποίο γεμίζουμε με ελαιόλαδο. Παράλληλα, ετοιμάζουμε τις φακές: Τις ξεπλένουμε καλά με κρύο νερό και τις βάζουμε σε κατσαρόλα. Κόβουμε το κρεμμύδι στα τέσσερα και καρφώνουμε πάνω του τα γαρίφαλα. Το προσθέτουμε μαζί με την πιπεριά, τη δάφνη και το θυμάρι στην κατσαρόλα, γεμίζουμε με αρκετό νερό (να σκεπάζει τις φακές) και βράζουμε για 40 λεπτά, προσέχοντας να μην λιώσουν. Σουρώνουμε και προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, λεμόνι και όσο ελαιόλαδο θέλουμε. Βάζουμε σε πιατέλα τις ψητές πιπεριές σε μεγάλα κομμάτια, πάνω τους σκορπάμε τις φακές με μεγάλο κουτάλι και τελειώνουμε μοιράζοντας το ανθότυρο. Πασπαλίζουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο και το φρέσκο κρεμμυδάκι, αλατοπιπερώνουμε ξανά και περιχύνουμε με λίγο φρέσκο ελαιόλαδο.