Σπαγγέτι με ραγού λαχανικών

28.06.2013
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. σπαγγέτι
  • 1/2 κιλό λαχανικά ανάμεικτα κομμένα σε κομμάτια
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 1 πρέζα σαφράν
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 1 φλιτζάνι ζωμό λαχανικών
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

EKTEΛEΣH
Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και το βούτυρο σε μικρή κατσαρόλα και προσθέτουμε τα λαχανικά. Σοτάρουμε για 3 λεπτά περίπου σε δυνατή φωτιά και στη συνέχεια προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο, το σέλερι, το θυμάρι, το κύμινο και το σαφράν (το οποίο έχουμε αφήσει σε λίγο νερό για 10 λεπτά περίπου). Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4 λεπτά και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, προσθέτουμε τον ζωμό και αλατοπιπερώνουμε καλά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τα λαχανικά να βράσουν μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα. Παράλληλα, βράζουμε το σπαγγέτι. Αποσύρουμε τα λαχανικά από τη φωτιά και προσθέτουμε παρμεζάνα και τον μαϊντανό. Ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε το βρασμένο σπαγγέτι στην κατσαρόλα με τα λαχανικά και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.