Ταλιατέλες πράσινες με σάλτσα ντομάτας, πέστο και μοτσαρέλα

01.07.2013
Ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι καβουρντισμένο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πεκορίνο ή το κεφαλοτύρι και το αλατοπίπερο.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 25 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. ταλιατέλες πράσινες
  • 200 γρ. μικρές μοτσαρέλες
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το πέστο

  • 100 γρ. βασιλικό
  • 100 γρ. ελαιόλαδο
  • 100 γρ. κουκουνάρι καβουρντισμένο
  • 25 γρ. μαϊντανό
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 200 γρ. πεκορίνο ή κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού αλάτι και πιπέρι

EKTEΛEΣH
Ετοιμάζουμε το πέστο: Βάζουμε στο μπλέντερ τον βασιλικό, το ελαιόλαδο, το κουκουνάρι καβουρντισμένο, τον μαϊντανό, το σκόρδο, το πεκορίνο ή το κεφαλοτύρι και το αλατοπίπερο. Χτυπάμε για 1-2 λεπτά και είναι έτοιμο. Τσιγαρίζουμε στο ελαιόλαδο το σκόρδο και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ντοματοπελτέ, τη ζάχαρη και το πιπέρι καγιέν. Βράζουμε μέχρι να πιει τα υγρά της και είναι έτοιμη. Βράζουμε τις ταλιατέλες σε αλατισμένο νερό και τις σουρώνουμε. Τις ανακατεύουμε με τη σάλτσα ντομάτας και σερβίρουμε προσθέτοντας σε κάθε πιάτο από μία κουταλιά της σούπας πέστο και λίγες μοτσαρέλες. Πασπαλίζουμε με μαϊντανό και έξτρα πιπέρι.