Φρέσκια πάστα με πολύχρωμα λαχανικά

10.06.2013
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 500 γρ. πάστα φρέσκια της αρεσκείας μας
  • 2 πιπεριές Φλωρίνης ψιλοκομμένες
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 φινόκιο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο σε φέτες
  • 1/2 κουτ. γλυκού πιπέρι καγιέν
  • 1 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο
  • 400 γρ. ντομάτα κονκασέ
  • 500 γρ. ζωμό λαχανικών
  • 1 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • 3 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • αλάτι

EKTEΛEΣH
Τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι σε βαθύ τηγάνι με το ελαιόλαδο για 5 λεπτά. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα υπόλοιπα λαχανικά. Τα γυρίζουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε την ντομάτα, τον ζωμό, τη ζάχαρη, τον μαραθόσπορο και το πιπέρι. Σιγοβράζουμε μέχρι να συμπυκνωθεί η σάλτσα, ελέγχουμε το αλάτι και προσθέτουμε τον βασιλικό. Βράζουμε τη φρέσκια πάστα σε αλατισμένο νερό για όσο χρόνο αναγράφεται στη συσκευασία της, τη σουρώνουμε και σερβίρουμε αμέσως με τη σάλτσα των λαχανικών.