Κοχύλια με ανθότυρο, μανιτάρια και σπανάκι

04.07.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ίσα να μαραθεί) για 30 δευτερόλεπτα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ: 25 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ: 20 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ: 4-6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ: εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. σπανάκι βρασμένο
  • 1 κουτ. σούπας λάδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
  • 500 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 200 γρ. ανθότυρο
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα ή γραβιέρα τριμμένη
  • 24 κοχύλια (ζυμαρικά) βρασμένα
  • 1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1 μοτσαρέλα (βουβαλίσια) μεγάλη κομμένη σε χοντρά κομμάτια
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και προσθέτουμε το σκόρδο (ίσα να μαραθεί) για 30 δευτερόλεπτα. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5-7 λεπτά μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Μεταφέρουμε το μείγμα μανιταριών σε μπολ και προσθέτουμε το ανθότυρο και το τριμμένο τυρί. Ανακατεύουμε. Γεμίζουμε τα κοχύλια με το μείγμα. Στρώνουμε σε πυρίμαχο σκεύος το σπανάκι ως βάση και τοποθετούμε πάνω τα γεμιστά κοχύλια. Περιχύνουμε με την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε για 10-12 λεπτά. Βγάζουμε από τον φούρνο, σκορπίζουμε από πάνω τη μοτσαρέλα και σερβίρουμε αμέσως.

Tips: Για ακόμα περισσότερη γεύση, βράζουμε τα κοχύλια μέσα σε ζωμό λαχανικών. Μπορούμε να αντικαταστήσουμε το τυρί με άλλο της αρεσκείας μας. Μια ιδέα είναι κάποιο είδος μπλε τυριού. Σε αυτήν την περίπτωση, θα αντικαταστήσουμε τη μοτσαρέλα με παρμεζάνα κομμένη σε φλούδες.