Μηλόπιτα αφράτη

17.11.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα.

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 60 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 10 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 5 μήλα μικρά σε λεπτές φέτες
  • 1 φλιτζάνι βούτυρο
  • 1½ φλιτζάνι ζάχαρη
  • 2 αβγά
  • 2 φλιτζάνια αλεύρι τύπου φαρίνα
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/2 φλιτζάνι κονιάκ
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1½ κουτ. γλυκού κανέλα
  • 1 κουτ. γλυκού γαρίφαλο
  • 1 βανίλια

EKTEΛEΣH
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να ασπρίσουν και να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και ανακατεύουμε για 1 λεπτό ακόμα. Ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο με το μπέικιν πάουντερ. Προσθέτουμε το κονιάκ, το γάλα, την κανέλα, το γαρίφαλο και τη βανίλια. Ρίχνουμε το μείγμα σε ταψάκι διαμέτρου 28 εκατοστών βουτυρωμένο και αλευρωμένο και βυθίζουμε τα μήλα σε διάφορα σημεία. Ψήνουμε το γλυκό για μία ώρα. Bγάζουμε τη μηλόπιτα από τον φούρνο, την αφήνουμε να σταθεί για 5 λεπτά και τη σερβίρουμε όσο ακόμα είναι ζεστή.

  • Συνταγή: Εφη Γιαλούση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: WHITE STUDIO

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ