Aρνί κρασάτο στη γάστρα με αγκινάρες

29.11.2012

Yλικά

  • 1.250 γρ. κρέας αρνίσιο (από χεράκι)
  • 2 καρότα κομμένα σε χοντρές ροδέλες
  • 4 ντομάτες ώριμες τριμμένες
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες σε χοντρά κομμάτια
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • 1/2 μπουκάλι κρασί κόκκινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλο
  • 8 αγκινάρες κατεψυγμένες (καρδιές)
  • 1 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Bάζουμε το βούτυρο και το ελαιόλαδο σε τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρέας για 8 λεπτά περίπου από όλες τις πλευρές. Αφαιρούμε το κρέας και προσθέτουμε στο ίδιο τηγάνι το κρεμμύδι. Σοτάρουμε για 4 λεπτά. Τοποθετούμε όλα τα υλικά μαζί σε γάστρα και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σκεπάζουμε το κρέας με λαδόκολα και στη συνέχεια τοποθετούμε το καπάκι της γάστρας. Βάζουμε τη γάστρα στον φούρνο και ψήνουμε για δυόμισι ώρες περίπου ή μέχρι να αποκολλάται το κρέας από το κόκαλο. Αφήνουμε το φαγητό να ξεκουραστεί 5 λεπτά και σερβίρουμε.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ