Κολοκούδι

29.11.2012
Πιτάκι από λιωμένη ψητή κολοκύθα

Yλικά

  • 1 κολοκύθα κομμένη σε κύβους
  • 1/2 φλιτζάνι αλεύρι
  • 2 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 αβγό χτυπημένο
  • 1 ντομάτα αποφλοιωμένη σε μικρούς κύβους
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 2 κουτ. σούπας γάλα εβαπορέ
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EKTEΛEΣH

Ψήνουμε την κολοκύθα σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει.Τη λιώνουμε. (Θα χρειαστούμε 2 φλιτζάνια λιωμένη κολοκύθα). Βάζουμε σε μπολ όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα. Ζεσταίνουμε αρκετό ελαιόλαδο στο τηγάνι και μόλις κάψει, ρίχνουμε το μείγμα με κουτάλι και το πιέζουμε λίγο για να πάρει το πιτάκι μια κάπως επίπεδη μορφή. Τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει και από τις δύο πλευρές. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσει όλο το μείγμα και σερβίρουμε.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ