Γίγαντες στον φούρνο με καβουρμά

29.11.2012

Yλικά

  • 250 γρ. φασόλια γίγαντες
  • 2 δαφνόφυλλα
  • 2 κρεμμύδια μεγάλα ψιλοκομμένα
  • 4 πιπεριές Φλωρίνης κομμένες σε ροδέλες
  • 4 καρότα κομμένα σε ροδέλες
  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 200 γρ. καβουρμά ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι κεφαλοτύρι κομμένο σε μικρούς κύβους
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Μουλιάζουμε αποβραδίς τα φασόλια για 8 ώρες τουλάχιστον. Την επόμενη ημέρα βάζουμε αρκετό νερό και τη δάφνη σε κατσαρόλα και βράζουμε τους γίγαντες σε χαμηλή φωτιά για μία ώρα περίπου. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σουρώνουμε τα φασόλια, αφαιρούμε τη δάφνη και κρατάμε τα υγρά τους σε μπολ. Ζεσταίνουμε λίγο από το ελαιόλαδο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, την πιπεριά και τα καρότα για 6 λεπτά περίπου. Αναμειγνύουμε το μείγμα των κρεμμυδιών με τα φασόλια. Μεταφέρουμε τα φασόλια σε ταψί και προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο, το κύμινο, τον καβουρμά και το κεφαλοτύρι. Ανακατεύουμε καλά και απλώνουμε το μείγμα στο ταψί ομοιόμορφα. Προσθέτουμε αρκετό από το υγρό του βρασίματος μέσα στο ταψί, ίσα που να σκεπάζει τα φασόλια. Μεταφέρουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε το φαγητό για μιάμιση ώρα περίπου. Μετά την πρώτη ώρα ανακατεύουμε το περιεχόμενο του ταψιού και αλατοπιπερώνουμε καλά. Σερβίρουμε τα φασόλια ζεστά.

Η ΜΝΗΜΗ ΤΗΣ ΓΕΥΣΗΣ
Εκλεκτό μαγειρεμένο βοδινό κρέας από τη Δράμα, χωρίς συντηρητικά, με παραδοσιακή συνταγή της οικογένειας Σαρήμπογια.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ