Κολοκύθα στον ταβά με αβγά

29.11.2012

Yλικά

  • 1 κιλό κολοκύθα κίτρινη καθαρισμένη
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 8 αβγά
  • 1 φλιτζάνι γραβιέρα τριμμένη
  • 4-5 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • μυζήθρα ξερή τριμμένη

EKTEΛEΣH

Κόβουμε την κολοκύθα σε κύβους 2 εκ. και αλατίζουμε. Σοτάρουμε σε αντικολλητικό τηγάνι με το ελαιόλαδο μέχρι να μαραθεί και να ροδίσει από όλες τις πλευρές για 10-15 λεπτά. Προσθέτουμε στο τηγάνι όλα τα κρεμμύδια ανακατεύοντας για 5-6 λεπτά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά, τα ρίχνουμε στο μείγμα, προσθέτουμε το τυρί, τον δυόσμο και αλατοπίπερο. Τοποθετούμε το μείγμα σε βουτυρωμένο ταψί (ταβά) διαμέτρου 30 εκ. και ψήνουμε στον φούρνο σε χαμηλή θερμοκρασία για 40 λεπτά. Πασπαλίζουμε με τριμμένη ξερή μυζήθρα και σερβίρουμε.

Συνταγή: εφη γιαλουση, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος