Κουνουπίδι στιφάδο

29.11.2012

Yλικά

  • 1 κουνουπίδι μέτριο
  • 400 γρ. κρεμμυδάκια για στιφάδο
  • 4 πατάτες μέτριες
  • 1 φλιτζάνι ντομάτα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι λάδι
  • 1/2 φλιτζάνι ξίδι από κρασί λευκό
  • 1 δαφνόφυλλο
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Κόβουμε το κουνουπίδι σε μικρά κομμάτια. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες. Τσιγαρίζουμε σε κατσαρόλα τα κρεμμυδάκια με το λάδι μέχρι να ροδίσουν. Προσθέτουμε τις πατάτες, το σκόρδο, τη δάφνη και την ντομάτα. Αφήνουμε λίγο να μαλακώσουν οι πατάτες και προσθέτουμε το κουνουπίδι και μισό ποτήρι νερό. Σιγοβράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα υλικά χωρίς να ανακατέψουμε καθόλου. Στο τέλος, ρίχνουμε το ξίδι. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με μαϊντανό.

Συνταγή: Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος