Ρεβιθοκεφτέδες

07.12.2012

Yλικά

500 γρ. ρεβίθια βρασμένα

1 καρότο τριμμένο

1 κολοκυθάκι τριμμένο

2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

2 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο

1 αβγό χτυπημένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένο

1/2 λεμόνι (τον χυμό του)

1 κουτ. σούπας αλεύρι

αλάτι, πιπέρι

ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

EKTEΛEΣH

Αλέθουμε καλά τα ρεβίθια στο μπλέντερ. Τα μεταφέρουμε σε μεγάλο μπολ και τα αναμειγνύουμε με όλα τα υπόλοιπα υλικά. Βάζουμε το μείγμα στο ψυγείο για μισή ώρα να δέσουν οι γεύσεις. Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι. Μόλις κάψει, ρίχνουμε με κουτάλι μια ποσότητα από το μείγμα σαν ένα κεφτεδάκι, επαναλαμβάνουμε με το υπόλοιπο μείγμα και τα τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσουν. Στη συνέχεια, τα τοποθετούμε σε πιάτο στρωμένο με απορροφητικό χαρτί για να φύγει το περιττό λάδι.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ