Τραχανόπιτα

21.01.2013

Yλικά

1/2 κιλό καλαμποκάλευρο λεπτό

1/2 κιλό καλαμποκάλευρο χοντρό

80 γρ. + 40 γρ. βούτυρο φρέσκο

100 γρ. + 25 γρ. φυτίνη

1 κιλό τραχανά γλυκό

1 κιλό φέτα τριμμένη

1 κεσεδάκι γιαούρτι

αλάτι, πιπέρι

νερό όσο χρειαστεί

EKTEΛEΣH

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Kοσκινίζουμε όλο μαζί το καλαμποκάλευρο σε μπολ και προσθέτουμε 100 γρ. φυτίνη, 1 φλιτζάνι νερό και το γιαούρτι. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας παχύρρευστος χυλός. Αλατίζουμε. Αλείφουμε καλά ένα ταψί με την υπόλοιπη φυτίνη και ρίχνουμε μέσα τον χυλό. Βάζουμε σε κατσαρόλα 2 φλιτζάνια νερό, τον τραχανά, 80 γρ. βούτυρο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοβράζουμε μέχρι να σωθεί το υγρό. Βγάζουμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε τη φέτα και ανακατεύουμε πολύ καλά. Μεταφέρουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω από τον χυλό του καλαμποκάλευρου. Απλώνουμε και το υπόλοιπο βούτυρο πάνω στον τραχανά και ψήνουμε στον φούρνο για 45 λεπτά ή μέχρι να ψηθεί η πίτα και να ροδίσει η επιφάνειά της.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: Γιώργος Δρακόπουλος