Γιαχνί με βλίτα, γλιστρίδα και κολοκυθάκια

21.01.2013

Yλικά

700 γρ. κολοκυθάκια μικρά

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

2 σκελίδες σκόρδο

2 κουτ. σούπας ντοματοπελτέ

1 ντομάτα τριμμένη

1 δαφνόφυλλο

3 φλιτζάνια βλίτα καθαρισμένα

1 ματσάκι γλιστρίδα καθαρισμένη

1 ξυλαράκι κανέλα

1/2 κουτ. γλυκού μπαχάρι τριμμένο

3 γαρίφαλα

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

1 φλιτζάνι νερό

αλάτι, πιπέρι

EKTEΛEΣH

Ζεσταίνουμε σε τηγάνι 2 κουταλιές ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια ολόκληρα μέχρι να πάρουν χρώμα. Τα αφαιρούμε από το τηγάνι και στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα κρεμμύδια με το σκόρδο για 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του τηγανιού σε κατσαρόλα και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και τα κολοκυθάκια. Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα μαγειρεύουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να εξατμιστούν τα υγρά.

Συνταγή: ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΙΓΚΑΣ, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ