Μπακαλιάρος με άγρια χόρτα γιαχνί

24.03.2014

Yλικά

1 κιλό μπακαλιάρο παστό σε μερίδες

1 κιλό χόρτα άγρια διάφορα

1 πράσο ψιλοκομμένο

3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλιτζάνι ελαιόλαδο

2 ντομάτες περασμένες από τον τρίφτη

αλεύρι για το τηγάνισμα

πιπέρι φρεσκοτριμμένο

EKTEΛEΣH

Ξαρμυρίζουμε τον μπακαλιάρο από την προηγουμένη, αλλάζοντας 4-5 φορές το νερό του. Την επομένη, τον στραγγίζουμε. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια και το πράσο σε κατσαρόλα με λίγο ελαιόλαδο και στη συνέχεια ρίχνουμε τα χόρτα. Μόλις μαραθούν, προσθέτουμε τις τριμμένες ντομάτες και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν. Ζεσταίνουμε σε βαθύ τηγάνι το ελαιόλαδο και τηγανίζουμε τον μπακαλιάρο, αφού τον έχουμε αλευρώσει. Βάζουμε τα κομμάτια του τηγανητού μπακαλιάρου πάνω στα χόρτα που βράζουν, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά επιπλέον. Σερβίρουμε πασπαλίζοντας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Συνταγή: Νίκη Μηταρέα, Styling: Elena Jeffrey, Food styling: Μάκης Γεωργιάδης - Ηλίας Δεμιρτζόγλου, Φωτογραφία: ΠΑΥΛΟΣ ΤΣΟΚΟΥΝΟΓΛΟΥ