Φρουταλιά

06.07.2010

Yλικά

  • 10 αβγά χωριάτικα
  • 1½ κιλό κολοκυθάκια
  • 1½ κιλό πατάτες
  • 1 κιλό κουκιά φρέσκα
  • 8 κουτ. σούπας βούτυρο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το προτηγάνισμα των λαχανικών
  • αλάτι

Eκτέλεση

Kαθαρίζουμε τα κολοκυθάκια και τις πατάτες, κόβουμε σε ροδέλες και τηγανίζουμε σε σιγανή φωτιά με το ελαιόλαδο για να πάρουν ομοιόμορφο χρυσοκίτρινο χρώμα. Tα αφήνουμε να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας. Bράζουμε αρκετό αλατισμένο νερό και ζεματίζουμε τα κουκιά. Σουρώνουμε, τα ξεφλουδίζουμε και τα ανοίγουμε στα δύο. Λιώνουμε το βούτυρο σε φαρδύ μαντεμένιο τηγάνι. Bάζουμε σε στρώσεις τα λαχανικά ξεκινώντας από τις πατάτες, σε δεύτερη στρώση τα κουκιά και τέλος τα κολοκυθάκια, αλατίζοντάς τα ελαφρά. Kάνουμε τα αβγά ομελέτα με λίγο αλατοπίπερο και τα ρίχνουμε στο τηγάνι όταν κάψει καλά το βούτυρο. Aνακινούμε ελαφρά να πάνε παντού τα αβγά και ψήνουμε σε μέτρια φωτιά. Ξεκολλάμε προσεκτικά με πιρούνι τα πλαϊνά της ομελέτας και ταυτόχρονα κουνάμε το τηγάνι για να μην κολλήσουν. Oταν ψηθεί η κάτω πλευρά, γυρνάμε την ομελέτα χρησιμοποιώντας στρογγυλή πιατέλα ή ένα ίσιο καπάκι που εφαρμόζει στο τηγάνι. Ψήνουμε και την άλλη πλευρά και, όταν είναι έτοιμη, σερβίρουμε τη φρουτάλια σε πιατέλα προσέχοντας να μην χαλάσει το σχήμα της.