Ψαρονέφρι με μπίρα και θυμάρι

30.08.2013
Τεμαχίζουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το τοποθετούμε σε μία σειρά μέσα σε ένα σκεύος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και καλύπτουμε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι για μία ώρα τουλάχιστον.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 1 ώρα
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 15 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 ψαρονέφρια (180 γρ. έκαστο)
  • 1 κουτάκι μπίρα
  • 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 κουτ. σούπας θυμάρι ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 1 κουτ. σούπας βούτυρο
  • 4 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Τεμαχίζουμε το ψαρονέφρι σε φέτες και το τοποθετούμε σε μία σειρά μέσα σε ένα σκεύος. Αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά μαζί και καλύπτουμε καλά όλα τα κομμάτια του κρέατος. Τα αφήνουμε να μείνουν έτσι για μία ώρα τουλάχιστον. Βάζουμε σε τηγάνι μερικές σταγόνες ελαιόλαδο και τη μία κουταλιά βούτυρο και τηγανίζουμε τις φέτες από το ψαρονέφρι για 3 λεπτά από κάθε πλευρά. Βγάζουμε από το τηγάνι και το κρατάμε ζεστό. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το υγρό μέσα στο οποίο είχαμε βάλει το ψαρονέφρι και αφήνουμε για 5 λεπτά ακόμα να δέσει λίγο. Προσθέτουμε την τριμμένη παρμεζάνα και αφήνουμε να δέσει καλά η σάλτσα. Σερβίρουμε το ψαρονέφρι με τη σάλτσα του. Ταιριάζει τέλεια με τηγανητές πατάτες.

Tip: Μπορούμε να κάνουμε την ίδια συνταγή με φιλέτο μοσχαρίσιο κομμένο σε μικρές μπουκιές και να προσθέσουμε λίγο πράσινο χλωρό πιπέρι.