Χυλοπιτάκι με φέτα

15.02.2013

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 5 λεπτά
ΑΝΑΜΟΝΗ 10 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

1 κιλό χυλοπιτάκι

4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

250 γρ. φέτα τριμμένη

4 κουτ. σούπας ελιές (χωρίς το κουκούτσι) κομμένες σε φέτες

2 ντομάτες φρέσκες ψιλοκομμένες

2-3 φύλλα δυόσμο φρέσκο ή 1 κουτ. γλυκού αποξηραμένο

4 αβγά ελαφρώς χτυπημένα

100 ml γάλα

1 κουτ. σούπας βούτυρο

αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Ρίχνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι για 1 λεπτό. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα αβγά και το γάλα, ανακατεύουμε καλά και αποσύρουμε από τη φωτιά. Ρίχνουμε το χυλοπιτάκι, τα αβγά, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ενωθούν τα υλικά. Βάζουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ψήνουμε στον φούρνο για 30 λεπτά στους 180°C. Μόλις βγάλουμε τη φόρμα από τον φούρνο, την αφήνουμε αναποδογυρισμένη στην πιατέλα για 10 λεπτά και μετά ξεφορμάρουμε. Σερβίρεται χλιαρό.

Tip: Αν προτιμάμε ένα λιγότερο λιπαρό τυρί από τη φέτα, αντικαθιστούμε με κατίκι, αυξάνοντας όμως τη δοσολογία κατά 100 γρ.