Τερίνα με όσπρια

26.11.2014
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές και σε ένα άλλο τα φασόλια. Στο μπολ με τις φακές βάζουμε την ντομάτα, το 1 αβγό, τη φέτα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 20 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 20 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 45 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 300 γρ. φασόλια βρασμένα
  • 300 γρ. φακές βρασμένες
  • 2 κρεμμυδάκα φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας κατίκι
  • 100 γρ. φέτα τριμμένη
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 ντομάτα τριμμένη
  • 2 αβγά
  • 3 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς κόρα
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα

  • 300 γρ. γιαούρτι
  • 3 αβγά χτυπημένα
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Βάζουμε σε ένα μπολ τις φακές και σε ένα άλλο τα φασόλια. Στο μπολ με τις φακές βάζουμε την ντομάτα, το 1 αβγό, τη φέτα και το κύμινο και ανακατεύουμε καλά. Στο μπολ με τα φασόλια προσθέτουμε το καρότο, το κρεμμυδάκι, το σέλερι, το άλλο 1 αβγό και το κατίκι, ανακατεύουμε καλά και το κρατάμε στην άκρη. Ντύνουμε με διαφανή μεμβράνη μια μακρόστενη φόρμα για κέικ. Στρώνουμε τα φασόλια κάτω και στη συνέχεια βάζουμε το ψωμί του τοστ και το μείγμα με τις φακές. Ετοιμάζουμε την κρέμα αναμειγνύοντας όλα τα υλικά μαζί εκτός από τη φρυγανιά. Ρίχνουμε την κρέμα στη φόρμα, πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και ψήνουμε για 45 λεπτά σε φούρνο με αέρα στους 180°C. Αφήνουμε να μείνει για 20 λεπτά. Ξεφορμάρουμε, κόβουμε σε φέτες και σερβίρουμε. Τρώγεται και κρύα.