Σαλάτα με κόκκινα φασόλια και τόνο

06.06.2013
Κόβουμε σε μεγάλο μπολ τη σαλάτα με το χέρι και αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΑΝΑΜΟΝΗ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 κονσέρβες φασόλια κόκκινα
  • 2 κονσέρβες τόνο σε ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε φέτες
  • 1 σαλάτα γαλλική
  • 1 πιπεριά κίτρινη ψιλοκομμένη
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 8 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 2 λάιμ (τον χυμό και το ξύσμα τους)
  • 1 κουτ. σούπας κύμινο
  • 1 κουτ. σούπας πάπρικα γλυκιά
  • μερικά φύλλα δυόσμου
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Κόβουμε σε μεγάλο μπολ τη σαλάτα με το χέρι και αναμειγνύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά. Ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε τη σαλάτα σκεπασμένη στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά. Σερβίρουμε προαιρετικά με μικρές αραβικές πίτες τηγανητές.

Tip: Αντί για γαλλική σαλάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κάποια άλλη πρασινάδα, όπως μαρούλι ψιλοκομμένο.