Σαλάτα με σπανάκι, αβοκάντο, αβγό και μήλο

31.01.2013
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε το μπέικον σε μικρό ταψάκι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 10 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 2 φλιτζάνια σπανάκι τρυφερό χοντροκομμένο
  • 1 φλιτζάνι καρότο τριμμένο
  • 1 φλιτζάνι κρεμμυδάκια φρέσκα κομμένα σε ροδέλες (μόνο το λευκό τμήμα τους)
  • 2 αβγά
  • 2 αβοκάντο
  • 1 μήλο
  • 4 φέτες μπέικον

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλιτζανιού μηλόξιδο
  • 1/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο παρθένο
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 2 κουτ. σούπας χυμό πορτοκαλιού
  • 1/2 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μόλις ζεσταθεί καλά, βάζουμε το μπέικον σε μικρό ταψάκι και το ψήνουμε μέχρι να ροδίσει. Μεταφέρουμε το μπέικον πάνω σε χαρτί κουζίνας. Μαζεύουμε και τα υγρά από το ταψάκι και τα βάζουμε σε μπολ, στο οποίο θα κάνουμε το ντρέσινγκ. Βράζουμε τα αβγά μέχρι να γίνουν σφιχτά και μόλις κρυώσουν, τα αποφλοιώνουμε και τα κόβουμε σε φέτες.

Καθαρίζουμε τα αβοκάντο και το κόβουμε σε κύβους μετρίου μεγέθους. Κάνουμε το ίδιο με το μήλο. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ το σπανάκι, το αβοκάντο, το μήλο, το καρότο και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Ψιλοκόβουμε με μαχαίρι το μπέικον και το απλώνουμε πάνω στη σαλάτα. Στο μπολ όπου είχαμε βάλει τα υγρά από το ψήσιμο του μπέικον προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά για το ντρέσινγκ και ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να πάρουμε ένα ομογενές μείγμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα και σερβίρουμε.