Μήλα ψητά στον φούρνο με λουκάνικο και γραβιέρα

19.11.2014
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα μέσα σε μπολ.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1 ώρα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 μήλα όξινης ποικιλίας καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 300 γρ. λουκάνικο χωριάτικο χωρίς το περίβλημα και κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές φέτες
  • 200 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. φρυγανιά
  • 1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό
  • 1/4 φλιτζανιού κρασί λευκό γλυκό
  • 1 κουτ. γλυκού θυμάρι φρέσκο ψιλοκομμένο
  • 1 κουτ. γλυκού φασκόμηλο φρέσκο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αναμειγνύουμε καλά με το χέρι όλα τα υλικά εκτός από τα μήλα μέσα σε μπολ. Μεταφέρουμε το περιεχόμενο του μπολ σε ένα ταψί ανάλογου μεγέθους και τοποθετούμε από πάνω τα μήλα με την κομμένη πλευρά τους προς τα κάτω. Ψήνουμε τα μήλα για 50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσουν καλά και να συμπυκνωθούν τα υγρά του ταψιού. Σερβίρουμε αμέσως, αφού μοιράσουμε τα μήλα στα πιάτα.