Μάγουλα από μοσχαράκι γάλακτος «φρικασέ»

10.06.2013
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μάγουλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά.
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 1½ ώρα
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 μάγουλα από μοσχάρι γάλακτος καθαρισμένα και κομμένα στη μέση
  • 1 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 καρότα καθαρισμένα και κομμένα σε ροδέλες
  • 1 φλιτζάνι σέλερι ψιλοκομμένο
  • 4 πατάτες καθαρισμένες και κομμένες στη μέση
  • 4 πράσα (μόνο το λευκό κομμάτι, ολόκληρο)
  • 1/2 κουτ. γλυκού κύμινο
  • 1/2 κουτ. γλυκού μαραθόσπορο ή γλυκάνισο
  • 1 λεμόνι (τον χυμό του και το ξύσμα από το μισό)
  • 2½ φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
  • 1/2 φλιτζάνι κρασί λευκό
  • 2 κουτ. γλυκού παρμεζάνα τριμμένη
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση
Αλατοπιπερώνουμε καλά τα μάγουλα. Τα πασπαλίζουμε με το αλεύρι. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα μάγουλα σε δυνατή φωτιά μέχρι να πάρουν καλό χρώμα, περίπου 4 λεπτά από την κάθε πλευρά. Βγάζουμε το κρέας και προσθέτουμε το κρεμμύδι, το πράσο, τις πατάτες, το καρότο, το κύμινο, τον μαραθόσπορο και το σέλερι και τα σοτάρουμε σε μέτρια πλέον φωτιά για 5 λεπτά. Σβήνουμε με το κρασί και ξαναβάζουμε το κρέας στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε τον ζωμό, δοκιμάζουμε το αλάτι και το πιπέρι και σκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε το φαγητό να μαγειρευτεί για μία ώρα και 15 λεπτά και προσθέτουμε το τυρί, το ξύσμα και τον χυμό από το λεμόνι. Αφήνουμε το φαγητό να βράσει για 10 λεπτά και το βγάζουμε από τη φωτιά. Σερβίρουμε αμέσως. Προαιρετικά, το συνοδεύουμε με ρύζι.