Πένες με σέσκουλα και μυζήθρα

31.01.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 20 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 4 μεγάλα φύλλα από σέσκουλα
  • 300 γρ. πένες
  • 1 κρεμμύδι μικρό ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 100 γρ. σαλάμι αέρος αποφλοιωμένο και ψιλοκομμένο
  • 1/4 κουτ. γλυκού μπούκοβο
  • 1 κουτ. σούπας κάππαρη ψιλοκομμένη
  • 150 γρ. μυζήθρα φρέσκια
  • 50 γρ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 λεμόνι (το ξύσμα του)
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Βράζουμε σε κατσαρόλα αρκετό νερό. Μόλις αρχίσει να κοχλάζει, προσθέτουμε τα φύλλα από τα σέσκουλα. Τα βράζουμε για 4 περίπου λεπτά και τα βγάζουμε από το νερό. Τα αφήνουμε λίγο να στραγγίξουν και τα κόβουμε σε λεπτές λωρίδες. Κρατάμε το νερό για να μαγειρέψουμε τα ζυμαρικά. Προσθέτουμε αρκετό αλάτι στο νερό και βράζουμε τα ζυμαρικά στον χρόνο που αναγράφεται στη συσκευασία. Παράλληλα, ζεσταίνουμε τις 2 κουταλιές ελαιόλαδο σε τηγάνι και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μαζί με το σαλάμι. Σοτάρουμε για 5 λεπτά και προσθέτουμε τα σέσκουλα. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 2 λεπτά και βγάζουμε το τηγάνι από τη φωτιά. Σουρώνουμε τα ζυμαρικά και κρατάμε 1/4 του φλιτζανιού από τα υγρά. Προσθέτουμε το νερό που κρατήσαμε από τα ζυμαρικά στο τηγάνι και προσθέτουμε τα τυριά, το ξύσμα, την κάππαρη και το μπούκοβο. Ανακατεύουμε και μεταφέρουμε τις πένες στο τηγάνι. Ανακατεύουμε ξανά, μοιράζουμε τα ζυμαρικά στα πιάτα και σερβίρουμε με αρκετό φρεσκοτριμμένο πιπέρι.