Σαλάτα με κάστανα, λαχανάκια Βρυξελλών, μπέικον και σέλερι

28.02.2013
  • ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 10 λεπτά
  • ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
  • ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4 άτομα
  • ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Yλικά

  • 800 γρ. λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες
  • 100 γρ. μπέικον καπνιστό ψιλοκομμένο
  • 1 μήλο πράσινο καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. κάστανα αποφλοιωμένα και χοντροκομμένα
  • 2 κλωναράκια σέλερι ψιλοκομμένο
  • 3 κουτ. σούπας μηλόξιδο
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη μαύρη
  • 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

  • 1/4 φλιτζανιού μαγιονέζα
  • 2 κουτ. γλυκού ζάχαρη
  • 1 κουτ. σούπας μηλόξιδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:

Ετοιμάζουμε το ντρέσινγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ και τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε σε ένα τηγάνι το ελαιόλαδο και μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σέλερι και το μπέικον. Σοτάρουμε για 4 λεπτά και ρίχνουμε τα κάστανα και τα λαχανάκια Βρυξελλών. Συνεχίζουμε το σοτάρισμα για επιπλέον 4 λεπτά και προσθέτουμε τη ζάχαρη και το ξίδι. Βγάζουμε αμέσως το τηγάνι από τη φωτιά, προσθέτουμε το μήλο, ανακατεύουμε, αλατοπιπερώνουμε καλά και μεταφέρουμε το περιεχόμενο σε ταψί. Βάζουμε το ταψί στον φούρνο και ψήνουμε τα λαχανάκια Βρυξελλών για 20 λεπτά. Τα βγάζουμε από τον φούρνο, τα μοιράζουμε στα πιάτα, περιχύνουμε κάθε πιάτο με το ανάλογο ντρέσινγκ και τα σερβίρουμε.