Στριφτάρια με γαρίδες

02.02.2015

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 15 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 30 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 6-8 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 1/2 κιλό φύλλο κρούστας
  • 500 γρ. γαρίδες καθαρισμένες και κομμένες σε μικρά κομμάτια
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο + επιπλέον για το άλειμμα του φύλλου
  • 1 κρεμμύδι μέτριο ψιλοκομμένο
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • 1/2 λεμόνι (τον χυμό του)
  • 2 κουτ. σούπας βασιλικό ψιλοκομμένο
  • 2 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Εκτέλεση
Ζεσταίνουμε το λάδι σε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Σοτάρουμε το κρεμμύδι για 3-4 λεπτά μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε τις γαρίδες και ανακατεύουμε για 1 λεπτό. Σβήνουμε με το ούζο και το λεμόνι. Πασπαλίζουμε με τον βασιλικό και τον μαϊντανό. Αλατοπιπερώνουμε. Απλώνουμε 3 φύλλα κρούστας στην επιφάνεια εργασίας και τα αλείφουμε ενδιάμεσα με λάδι. Κόβουμε σε λωρίδες. Τοποθετούμε στη μία άκρη της κάθε λωρίδας (κατά μήκος) λίγη από τη γέμιση. Τυλίγουμε σε ρολό, στρίβουμε ελαφρώς και σχηματίζουμε «σαλίγκαρο». Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσουν τα υλικά. Αλείφουμε την επιφάνειά τους με λάδι και τα τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί με την ένωση προς τα κάτω. Ψήνουμε στους 180°C για 20 λεπτά μέχρι να ροδίσουν. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και σερβίρουμε.