Σούπα ροβίτσα με παντζάρι

09.12.2014

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ 8 λεπτά
ΜΑΓΕΙΡΕΜΑ 40 λεπτά
ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ 4- 6 άτομα
ΒΑΘΜΟΣ ΔΥΣΚΟΛΙΑΣ εύκολη

Υλικά

  • 450 γρ. ροβίτσα
  • 1 κρεμμύδι μέτριο χαραγμένο στα τέσσερα
  • 1 παντζάρι μέτριο κομμένο σε μικρούς κύβους
  • 3- 4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1½ λίτρο ζωμό λαχανικών (προαιρετικά)
  • 1/2 κουτ.γλυκού κύμινο
  • αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Για το γαρνίρισμα

  • 4-6 κουτ. σούπας γιαούρτι
  • 1/3 κουτ. γλυκού μοσχοκάρυδο τριμμένο

Εκτέλεση
Βράζουμε τη ροβίτσα σε μεγάλη κατσαρόλα με μπόλικο νερό για 5 λεπτά και τη στραγγίζουμε. Στη συνέχεια, την ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα με φρέσκο νερό ή με τον ζωμό λαχανικών και προσθέτουμε το κρεμμύδι και το παντζάρι. Αφήνουμε να βράσουν για 30 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και να χυλώσουν. Ρίχνουμε το λάδι, το κύμινο και αλατοπιπερώνουμε. Αποσύρουμε τη σούπα από τη φωτιά και την πολτοποιούμε στο μπλέντερ μέχρι να επιτύχουμε κρεμώδη βελουδένια υφή. Αν είναι πολύ πηχτή, προσθέτουμε νερό ή ζωμό. Σερβίρουμε σε ατομικά μπολ και γαρνίρουμε προαιρετικά με το γιαούρτι. Πασπαλίζουμε με ελάχιστο μοσχοκάρυδο.